Info

Infoa suvun tapahtumista

Tällä sivulla kerrotaan sukuyhdistyksen tapahtumista kuten sukuneuvoston kokousista. Klami Family -sivusto Facebookissa on tarkoitettu kaikkien suvun jäsenten keskustelupaikaksi.

HUOM! Sukutaulut on teknisten hankaluuksien takia jouduttu laittamaan sivustolle eri tavalla kuin aiemmin. Sivu kysyy klikatessa käyttäjätunnusta, joka on Klami. Salasana on ennallaan.


  • Uusi seinäkalenteri vuodelle 2018

Perinteeksi tulleessa Klami-suvun sukuyhdistyksen julkaisemassa kalenterissa nähdään jälleen kylän ihmisiä ja maisemia eri aikakausina. Kalenteri on tulossa tilattavaksi syksyn aikana. Suvi Pousi ottaa tilauksia vastaan.

Kuvateksteissä on virheitä: kuvat, joissa lukee Suvi Pousi ovat Eeva-Maija Tinkasen arkistosta yhtä kuvaa lukuunottamatta, jonka arkistoa emme tiedä ja maitokoppi-kuva on Veli-Matti Koukin arkistosta eikä Matti Koukin arkistosta. Pahoittelemme sekaannusta. Helpottaaksemme kalenterin tekoa vastaisuudessa olisi hyvä saada jokaisen kuvan taakse omistaja ja mistä kuva on sekä vuosi, jos on suinkin tiedossa.


  • Sukuneuvoston kuulumisia 2015

Sukuneuvosto kokoontui vuonna 2015 neljä kertaa. Muut kokoukset pidettiin Vellon ja Kiiran kotona Helsingissä, mutta heinäkuun kokous oli Haminassa Tanelinkulman talossa. Sukuneuvostoa työllistivät kirjojen myynnin, viirikaupan ja normaalien rutiinien lisäksi blogit, vuoden 2016 kalenteri ja Klamit kävelevät -tapahtuma. Klamilalaisen suvun kokouksissa riittää puhetta ja naurua. Ajatukset lentävät ja kehittyvät keskustelun aikana, ja kokouksen jälkeen niitä lähdetään toteuttamaan. Suuri osa työstä tapahtuu luonnollisesti kokousten ulkopuolella, ja kokouksiin tullaan ideoimaan ja hyväksymään päätösten mukaan toteutettuja asioita.

Tavoitteemme ja huolen aiheemme on ollut tarjota jotakin jokaiselle sukuyhdistyksen jäsenelle. Suuren määrän jäseniämme tavoitamme sähköisen viestinnän avulla. Kotisivujen ja sähköisten sukutaulujen lisäksi sukulaisten kohtaamispaikaksi on yhä enemmän muodostunut Facebookin Klami Family -ryhmä. Toisaalta emme saa unohtaa niitä sukuyhdistyksen jäseniä, joita emme tavoita sähköisesti.

Blogeja ilmestyi kotisivuilla kahdeksan kappaletta, ja niiden aihepiirinä oli suvun menneisyys ja nykyisyys sekä Klamilan kylä. Blogeja ovat kirjoittaneet tähän mennessä vain sukuneuvoston jäsenet, mutta odotamme ja toivomme, että joku muukin innostuisi tuottamaan ajatuksiaan kotisivuillamme.

Vuoden 2016 kalenteri tuli myyntiin syksyllä. Painos oli edellistä vuotta suurempi, joten tällä kertaa ne eivät loppuneet kesken. Kalentereiden myynti on kohentenut sukuyhdistyksen taloutta siinä määrin, että jäsenkirjeiden postittamisen ei enää tarvitse pelätä vievän tiliä miinuksille.

Sukukokouksessa 2013 esitettiin toivomus kohtaamisesta sukukokousten välisenä aikana, sillä viisi vuotta on pitkä aika. Siinä vanhat vanhenevat, ja lapset kasvavat, niin että tunnistaminen on vaikeaa. Klamit kävelevät -tapahtuma oli sukuneuvoston vastaus toiveisiin. Klamit kävelivät heinäkuun helteessä Haminan historiallisessa keskustassa opastetun kierroksen ja nauttivat kahvia ja pientä purtavaa Tanelinkulman talon kauniissa salissa. Illalla kokoonnuttiin baari Kujansuussa jatkamaan yhdessäoloa. Toivottavasti osallistujat viihtyivät!

Onnellista vuotta 2016 kaikille sukulaisille!

Sukuneuvoston puolesta Tuovi Sivonen (Aapelin Oivan Tuuti)
24.1.2016


  • Jäsenkirje 1/2015

Jäsenkirje postitettiin huhtikuussa 2015 kaikille jäsenille. Kirjeen sisältö:

Iloinen kesätapahtuma "Klamit kävelyllä"

Kesän 2013 sukukokouksessa useat suvun jäsenet toivoivat, että voisimme järjestää joka viides vuosi pidettävien sukukokousten lisäksi jonkinlaisen yhteisen tapahtuman, jotta meillä olisi mahdollisuus nähdä toisiamme useammin kuin ennen. Lapset ennättävät kasvaa tun­nis­tamattomiksi aikuisiksi, ja vanhukset vanheta liikaa sukukokousten välisinä pitkinä vuosina. Sukuneuvosto on päättänyt vastata toiveisiin ja järjestää kesätapahtuman ensi kesäksi.

Kesätapahtuma on  lauantaina 4.7. kello 13. Kokoonnumme ensin Haminaan Raatihuoneen edustalle, josta lähdemme opastetulle kierrokselle tutustumaan kaupungin historialliseen ja vanhaan keskustaan. Kierroksen jälkeen kokoonnumme Tanelinkulmaan, jossa nautimme kahvit makean ja suolaisen kera. Juttua varmaan riittää, kun sukulaisia ollaan. Pidämme myös arpajaiset. Kuka lie Onnettaren suosiossa tänä kesänä! Arpoja voi ostaa kävelykierroksen aikana.

Hamina on ollut suvun asioimis- ja koulukeskus ehkä enemmän kuin kuntamme keskuspaikka Virojoki. Haminan historia on värikäs, ja sen tunteminen on osa kotiseutumme pai­kallistuntemusta. Tanelinkulma Raatihuoneen vieressä on Konstantin Aladinin vuonna 1887 rakennuttama uusrenessanssiarkkitehtuurin hieno tyylinäyte. Talon on entisöinyt ja omistaa Oy Rakennuspartio.

Illalla jatkamme mukavaa yhdessäoloa baari Kujansuussa Klamilassa.

Baari on varattu suvun käyttöön kello  18.30–22.00. Kippis!

Tapahtuman hinta on 10€/aikuinen, 5€/lapsi (alle 5v. ilmaiseksi), ja hinta sisältää kaupunkikierroksen sekä tarjoilun Tanelinkulmassa. Maksun voi suorittaa ennakkoon suvun tilille: FI41 5523 2540 0044 16  (käytäthän maksaessasi viitenumeroa 2600), tai vaihtoehtoisesti käteisellä Tanelinkulmalla saapumisen yhteydessä Suville.

Kaupunkikierrokselle ja Tanelinkulman tapaamiseen ilmoittaudutaan 31.5.mennessä Suvi Pousille  (suvi.pousi(at)gmail.com tai p. 050 3480238).

Sukuarkiston valokuvat

Tanelinkulman tapahtumassa on esillä sukuarkistoon koottuja vanhoja valokuvia. Suvi on luetteloinut kuvat ja merkinnyt nimet ja paikat, jotka jo tiedämme. Vain osa kuvissa esiintyvistä henkilöistä on tunnistettu, ja haluaisimme saada enemmän nimiä arkiston kuvien alle.

Tulkaa paikalle tunnistamaan lisää!

Mikäli haluatte antaa omia valokuvianne sukuarkistoon, otamme niitä mielellämme vastaan. Voitte tuoda niitä Tanelikulman tapahtumaan tai antaa jollekin sukuneuvoston jäsenistä

Sukuviirit liehumaan kesällä 2015

Suvun viirien ostaminen on jälleen mahdollista kesällä 2015. Olemme saaneet tarpeeksi sitovia ennakkotilauksia, jotta pystymme tekemään uuden viiritilauksen. Viirin koko on

350 cm x 50 cm. Hinta on 65 euroa + toimituskulut. Tilauksen voi tehdä Liina Klamille (liina.klami(at)gmail.com tai p. 040 5776874).   

Odotellaan yhdessä kesää!

 

  • Jäsenkirje 20.10.2014

Jäsenkirje postitettiin 20.10.2014 kaikille jäsenille. Kirjeen sisältö tiivistetysti:

Sukutaulut digiaikaan

Klami-suvun sukutaulut siirtyvät tänä syksynä digiaikaan. Sukutaulut julkaistaan 7.11.2014 sähköisinä sukuyhdistyksen verkkosivulla. Sukutaulut eivät ole julkisia, vaan niiden käyttöön tarvitaan käyttäjätunnus ja salasana, jonka aiomme vaihtaa kerran vuodessa. Jäsenmaksun maksaneet suvun jäsenet saavat tunnukset lähettämällä sähköpostiosoitteensa sukuneuvostolle osoitteeseen outi.m.posti(at)gmail.com.  Riittää, että lähetätte yhden sähköpostiosoitteen taloutta kohden. Jos et voi toimittaa sähköpostiosoitetta, lähetetään tunnukset seuraavassa jäsenkirjeessä.

Verkossa julkaistavat sukutaulut sisältävät samat tiedot kuin aikaisemmin kirjana olleet sukutaulut.

Lisäksi niissä on jäsenien 31.10. mennessä ilmoittamat uudet tiedot. Jos haluat korjata olemassa olevia tietoja tai ilmoittaa uusia tietoja, käytä sukuyhdistyksen verkkosivulla olevaa lomaketta. Uudet tiedot päivitetään verkossa oleviin sukutauluihin vähintään kaksi kertaa vuodessa.

Mikäli sinulla on kysyttävää sähköisten sukutaulujen julkaisemisesta, voit olla yhteydessä sukuneuvoston puheenjohtajaan Tuovi Sivoseen, tuovi.sivonen(at)gmail.com, puh. 0050 4133941

  • Blogiosio avautui!!!

Sukuyhdistyksen sivutolla on avautunut 20.6.2014 blogiosio. Sivustolla bloggaavat sukuneuvoston jäsenet Klameista, Klamilasta ja muista sukuun liittyvistä aiheista.

  • Jäsenkirje 2/2013

Klami-suvun jäsenille.      Sukukokouksessa valittu uusi sukuneuvosto on aloittanut työnsä suunnittelemalla tulevan viisivuotiskauden toimintaa. Kokous pidettiin lokakuussa suvun patriarkan Veli O. Klamin ja Kiira Klamin kauniissa kodissa Pitäjänmäellä Helsingissä kuten ennenkin. Siitä kiitos heille.

Huolena on sukuyhdistyksen talous, joka on riippuvainen jäsenmaksuista ja kirjojen myynnistä. Muita tuloja ei juuri ole. Jäsenmaksuksi päätettiin kesän kokouksessa 60 euroa. On hyvä muistaa, että se takaa koko perhekunnan kuulumisen sukuyhdistykseen viideksi vuodeksi eli vuosimaksu on 12 euroa. Se ei liene liian kova hinta. Jos olet unohtanut maksaa jäsenmaksusi, liitämme loppuun pankkiyhteyden. Viestikenttään merkitään yhdistyksen jäsenen nimi.

Perheestä pois muuttaneet nuoret pääsevät mukaan sukuyhdistykseen ja postituslistallemme maksammalla jäsenmaksun. Jos nuoren perheen talous on kovin tiukalla, voivat vanhemmat tai isovanhemmat toki avustaa heitä lahjoittamalla jäsenyyden vaikkapa joululahjaksi. Viiden vuoden kuluttua ehkä nuoren omakin kukkaro venyy jo jäsenmaksuun. Jäseneksi liittymisestä voi ilmoittaa suoraan Outi Ojanperälle (0400-807778 tai Outi.Ojanpera(at)gmail.com) ja maksamalla jäsenmaksun yhdistyksen tilille.

Sukuneuvosto totesi kokouksessaan, että yhteydenpito jäsenten välillä kaipaa virkistystä ja uusia muotoja. Kerran viidessä vuodessa pidettävä sukukokous ei yksin riitä ylläpitämään eläviä siteitä. Emme ole hylkäämässä tähänastisia muotoja. Jäsenkirjeitä kirjoitetaan ja lähetetään edelleen, kotisivut ovat käytössämme, ja niitä pyritään päivittämään. Facebook-yhteisö Klami Familyyn voi liittyä jonkun jo jäsenenä olevan välityksellä. Tarkoitus on jakaa myös sen välityksellä tietoja toiminnastamme. Uutena ideana nousi esiin kotisivuilla ilmestyvä blogi, joka päätettin julkaista noin kuukauden tai parin välein. Blogi ilmestyy nettisivuillamme ja sitä kirjoittavat sukuneuvoston jäsenet – muutkin suvun jäsenet voivat ilmoittautua kirjoittajiksi.

Kokouksessa perustettiin työryhmä kehittämään keskinäistä viestintäämme. Ryhmään kuuluvat sukuneuvostosta Marko Haikonen, Suvi Pousi ja Maarit Salo, jotka yhteistyössä kotisivujen ylläpitäjän Turo Tinkasen kanssa suunnittelevat yhteydenpidon muotoja ja sisältöjä.

Alustavasti mietittiin myös jonkinlaisen yksipäiväisen tapahtuman toteuttamista kesällä 2015. Selvittelemme asiaa.

Useat yhdistykset lähettävät jäsenkirjeet sähköpostitse sellaisille jäsenille, jotka ilmoittavat näin haluavansa. Lähetä sähköpostiosoitteesi Outi Ojanperälle (outi.ojanperaa(at)gmail.com),

mikäli haluat siirtyä sähköiseen kirjeeseen

Sukuviirit myytiin sukukokouksessa loppuun. Uuden sarjan tilaaminen on mahdollista, mikäli saamme vähintään 15 ennakkotilausta. Ilmoita sitovasti tilaushalusi Liina Klamille (liina.klami@gmail.com). Viirin pituus tulee olemaan 350 senttimetriä, leveys 45 senttimetriä ja hinta 65 euroa ja mahdolliset toimituskulut.

Uusia ja vanhoja julkaisuja myy Suvi Pousi (suvi.pousi@gmail.com). Sukukirja Klamilalaisten matkan varrelta (45 euroa) ja satukirja Klamilan Matti ja Iida (15 euroa) voisivat olla mukava joululahja suvun historiasta ja alkuperäisestä kotipaikkakunnasta kiinnostuneille tai suvun satuikäisille lapsille.

Pankkiyhteys on FI41 5523 2540 0044 16

Syysterveisin Klami-suvun sukuneuvosto