Netti on sukututkijan aarrekartta

Marko Haikonen

Sukututkimusta osa 2:
Netti on sukututkijan aarrekartta

Kirjoitin syyskuussa 2016 dna-sukututkimuksesta perinteisen sukututkimuksen apuna. Lupasin silloin jatkaa aiheesta uudessa blogissa. Tällä kertaa käsittelen sellaisia internetistä löytyviä palveluja, joista on apua sukututkimuksessa.

Lue lisää »

Posted in Aiheeton | Avainsanat | 1 Response

Klamilassa Kuhisee vol.5

Suvi Pousi

Klamilassa Kuhisee vol.5

Terve metsä, terve puut. Terve pikkulinnut, kukat ja kaikki muut…

Se on KESÄ nyt! Pentin baari herännyt kesään. Terassilla ihmisiä. Iloinen puheen pulputus kuuluu, kun baarin ohittaa. Myös sykkivä kesätorikausi alkanut, perjantaiset arvontahetket tuovat taas jännitystä pienen kylän elämään. Poliittisesti kuuma ja kiihkeä Kunnallisvaalikevät saatu päätökseen. Tulokset tuli ja rauha on vihdoin maassa. Ainakin Klamilassa. Tämä suomen lintukoto valmistautuu Juhannukseen. Lue lisää »

Posted in Aiheeton | Avainsanat , , , | Kirjoita kommentti

Klamilassa Kuhisee vol. 4

Suvi Pousi


Klamilassa Kuhisee vol. 4

Kenen joukoissa seisot?

Minusta tuntuu, että Klamilassa ei ole kuhissut aikoihin. Viime kesä oli ja meni, ilman suurempaa kuhinaa. Oli Fish & Soul ja Silakkamarkkinat, mutta nekin menivät omalla tutulla painollaan. Aurinko paistoi ja meri liplatti rauhallisesti. Sama oli tämän talven Joulumarkkinoillakin. Sekin menee jo omalla rutiinillaan, joten elo on tässä pienessä kylässä ihanan seesteistä ja rauhallista. Huurteiset Uimarit pulikoi avannossa, lauantain ehtookellot kaikuvat kylänraitilla, kaukaisuudessa koira haukkuu tarhassaan, kuu loistaa täytenä mollukkana taivaalla. On rauhallista. Ihanaa.

Tässä eräänä päivänä mietin, että miksi näin? Miksi tämä viriili kylä on vaipunut uneen. Mitä oikein odotamme? Mieleeni juolahti sanonta: ”Tyyntä myrskyn edellä”. Kyllä. Myrsky on edessäpäin. Olisihan minun se pitänyt muistaa entisenä Klamilalaisena. On Kunnallisvaalien aika.

Lue lisää »

Posted in Aiheeton | Avainsanat , , , | 1 Response

Dna-tutkimus perinteisen sukututkimuksen apuna

Marko Haikonen

Sukututkimusta osa 1:
Dna-tutkimus perinteisen sukututkimuksen apuna

Klami-sukua on tutkittu jo 1920-luvulla, jolloin Evald Klami ja Julius Klami aloittivat sukutaulujen tekemisen. Näin kertoi äskettäin suvun patriarkka Veli O. Klami, Evald Klamin poika.

Sukutaulut valmistuivat vuonna 1955 ja ne julkaistiin ensimmäisessä sukukirjassa vuonna 1968. Sen jälkeen sukutauluja on päivitetty säännöllisesti ja nyt ne ovat luettavissa myös sukuyhdistyksen verkkosivuilta.

Klami-suvussa ei siis näyttäisi olevan paljon tutkittavaa. Totuus on kuitenkin toinen. Lue lisää »

Posted in Aiheeton | Avainsanat , , | Kirjoita kommentti

Jokniemen uimakoulu

Tuovi Sivonen

Jokniemen uimakoulu

Istuttiin Klamilan kesätorin avajaisissa munkkikahveja nauttimassa. Penkeille ahtautui Sahantien kesäasukkaita ja minä maantien varresta.  Lue lisää »

Posted in Aiheeton | Avainsanat , , , | Kirjoita kommentti

Luomisen tuskasta sukulaisiin

Liina Klami

Oli synkkä ja myrskyinen yö.

Menin heikkona hetkenä lupaamaan sukuneuvoston kokouksessa, että kirjoitan jutun blogiin, vaikken itse asiassa edes pidä kirjoittamisesta. Minulta kyseltiin tekstin edistymisestä ja valitin, etten keksi, miten aloittaisin sen. Lue lisää »

Posted in Aiheeton | Avainsanat , , | 1 Response

Sen kerran kun Koukit pääkaupunkiin menivät. Ja söivät. Paljon.

Suvi Pousi

Sen kerran kun Koukit pääkaupunkiin menivät. Ja söivät. Paljon.

Kyllä,  The Kouki Family lähti loppukesästä pääkaupunkiin Helsinkiin ja viettivät siellä  kokonaisen viikonlopun. Loma!

Hurjaa, eikö? Me majoituimme ihka oikeaan hotelliin. Ja ihan keskustaan. Kluuvikadulle. Kävelymatkan päähän kaikesta kaupungin vilinästä ja huiskeesta. Matkaa suunniteltiin kevät ja jännitettiin koko kesä.

Vihdoin se päivä koitti, kun autot starttasivat, ja keulat kääntyivät kohti aurinkoista Helsinkiä.

Lue lisää »

Posted in Aiheeton | Avainsanat , , | 1 Response

Kohti vuotta 2016

 Tuovi Sivonen

Tämä on blogi, jonka olin ajatellut kirjoittaa ennen joulua. Ajatus hukkui jonnekin lanttulaatikon ja joulukakun tienoille, ja sukelsi esiin vasta nyt. Olin ajatellut tietenkin blogissani toivottaa hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta. En voi syyttää edes joulukiireitä turvautumisesta vain lyhyeen toivotukseen Klami Familyn sivuilla, sillä ei minulla hoppua oikeastaan ollut. Vaikka meitä aattoillan aterialla istui neljätoista henkeä, en todellakaan joutunut raatamaan. Lue lisää »

Posted in Aiheeton | Avainsanat , , , , , | Kirjoita kommentti

Varusmiespalvelukseni Ilmavoimissa

Arttu-Petteri Klami

Varusmiespalvelukseni Ilmavoimissa

Olen Arttu-Petteri Klami, kotkalainen 21 vuotias, Sukuneuvoston nuorin jäsen.
Suoritin asepalveluksen 2/14 saapumiserässä Jyväskylän Tikkakoskella sijaitsevassa Ilmasotakoulussa
sotilaskuljettajana. Lue lisää »

Posted in Aiheeton | Avainsanat , | 1 Response

Idästä länteen

Idästä länteen

Outi Posti

Vuosia sitten, kun tempoilin ikä- ja identiteettikriisissäni yrittäen ratkaista olisiko paras asuinpaikka Helsinki vai sittenkin Klamila, kaukaa viisas pikkuveljeni tokaisi, että mitä sitä miettimään, jos päätöksen teko on niin vaikeaa, mikset asetu puoliväliin. Lue lisää »

Posted in Aiheeton | Avainsanat , | Kirjoita kommentti