Klamilassa kuhisee vol. 8

KLAMILASSA KUHISEE vol. 8

 

Kevät toi, kevät toi koronan,

kevät toi, kevät toi vessapaperin,

kevät toi, kevät toi Klamilaan käsidesin

ja rannoille lenkkeilijät.

 

Kevät saapui ja kaikkien yllätykseksi (ja huoleksi) Korona. Tähän saakka Korona on meilläpäin tunnettu hauskana pelinä. Serkku-Mikan kanssa sitä on pelattu heidän takaterassilla useaan otteeseen. Sen pelin voi nikkaroida helpoin ohjein itselleen vaikka karanteenin aikana. Nyt Koronalla on paha kaiku. Koronavirus, joka jyllää nyt joka puolella maailmaa ja sen vakavuus on otettu huomioon Klamilassakin. Ja vaikutukset, ne näkyvät.

Klamilan Salen hyllyt huusivat tyhjyyttään viime viikon lopulla, kun Korona-uutisointi räjähti valtakunnan mediassa. Ei aikaakaan kuin WC-paperi oli loppu. Mulle soitettiin Haminaan saakka huolestuneena tilanteesta. Lupasin diilata tarvittaessa paperia täältä kaupungista, jos tarvis ja kun hinnasta päästään sopuun. Ei syntynyt kauppoja. Vielä.

Nyt kuitenkin WC-paperitilanne on normalisoitunut Klamilassa (ja muuallakin maailmassa). Juuri saamani raportin mukaan WC-paperia löytyy taas Klamilan Salesta. Lihahyllyillä pientä vajetta, mutta paniikkiin ei kuitenkaan ole tarvetta. Tavarakuormat tulevat 3 kertaa viikossa. Tällä hetkellä loppu on banaanit, mutta eiköhän sitäkin huomenna tule kuorman mukana lisää. Klamilalaisen sanoin: Hyllyt näyttävät siltä, että mökkiläiset ja lintubongarit olisivat saapuneet Klamilaan.

Harrastustoimintaan ja kylän aktiivisuuteen tämä tilanne vaikuttaa isolla kädellä.

Tältä keväältä avantouinnit peruttu (tai siis kylmävesiuinnit, eihän avantoa ole ollut leudon talven takia), seurojen kevätretket peruttu, kuntosali kiinni, raamattukerho peruttu. Lista on loputon. Sähkötkin ovat olleet hetken poikki tällä viikolla siten, että Sydämen asialla-ohjelmaa on kuulemma joissakin talouksissa jouduttu katsomaan kännykästä. Korona ei ole kuitenkin sähkökatkoihin syy, vaan sähkölinjojen uusinta.

Poikkeuksena sulkuihin on, että kutomapiiri on toiminnassa. Siellä kangaspuita paukuttaa 3-4 naista. Eli vaikka vessapaperi loppuisi, mattoja saadaan.

Kujansuu on auki (ainakin vielä). Huh. Joku sentäs pysyy vakaana tällaisena poikkeusaikana. Kujansuu on käynyt talven aikana läpi aikamoisen muodonmuutoksen. Älkää peljästykö, kun saavutte pitkän talven jäljiltä Klamilaan ja parkkeeraatte auton Kujansuun pihalle ja menette kahville. Huomaatte muutoksen heti. Kujansuussa on.. *rumpujen pärinää*..uusi..ULKO-OVI! Ihan kuin Korona-viruksen tuloon olisi jonkun etiäisen kanssa osattu varautua, uusi ovi pitää loitolla vaikka mimmoiset virukset.

Pitääkö kaiken aina muuttua..

 

Mutta mitä tämä kaikki Korona-poikkeustilanne tarkoittaa Klamilan sykkivälle seuraelämälle? Valtion jyrkkä linja: karanteenit, eristykset, ihmisten välttely. Alle 10 henkilön kokoontumisia vältettävä. Syrjäytymisvaara?

Voin sanoa rehellisesti: Ei mitään. Klamilassa jos johonkin kokoontuu yli 10 henkilöä samaan aikaan, niin kyseessä on joko häät tai hautajaiset.

Sen vaan sanon tähän lopuksi. Tilanne on huumorista huolimatta vakava. Kukaan ei nyt tiedä miten tämä Korona-asiaa etenee. Ei tietoa milloin loppuu vai loppuuko. Mutta pidetään huolta toisistamme. Huolehtikaa naapureista. Vaikka tulee vältellä ihmiskontakteja, niin ei jätetä ketään yksin. Ollaan varuillamme, mutta ei hysteerisiä. Yskikää (omaan) hihaan tai (omaan) nenäliinaan.

Ja ajankuluksi, pelatkaa vaikka Koronaa.

Terkuin, Suvi

 

SULJETTU

Yksi kommentti artikkeliin ”Klamilassa kuhisee vol. 8”

Jätä kommentti