Suvun vuosi 2013

Minna Kairisalo-Stenfors 2013 pieni

Minna Kairisalo-Stenfors

Suvun vuosi 2013
(summary in English can be found from the end of the story)

Ensin haluan kiittää haasteesta kirjoittaa ensimmäinen kirjoitus Klami-suvun sukuyhdistyksen blogiin, ja toivottaa hyvää juhannusta kaikille. 🙂

Lapsuudessa vietin paljon aikaa Klamilassa, kesäisin olin välillä kuukaudenkin yhtä soittoa isovanhempieni Reijo ja Eeva Klamin (“Papsu ja Mampsu”) luona. Teini-ikäisenä ja varhaisaikuisuudessa jostain syystä käynnit Klamilassa pikkuhiljaa vähenivät, ja viime vuosina olen käynyt siellä enää muutaman kerran vuodessa. Haluaisin kuitenkin asian olevan toisin. Tunnen oloni kotoisaksi Klamilassa, vaikka en siellä koskaan ole asunut.

Viime vuonna (2013) tapahtuikin sukusaralla yllättävän paljon verrattuna aikaisempiin vuosiin. Ensin kesällä oli perinteiset sukujuhlat, joita jälleen kerran suosi kaunis, aurinkoinen keli. Oli mahtavaa risteillä pitkästä aikaa sukulaisten kanssa, ja iltameiningit Kujansuussa olivat jälleen yhtä onnistuneet, kuin parin edelliskerran jatkot olivat olleet Sillankorvassa. Vähintään viiden vuoden välein on hyvä istua iltaa sukulaisten kanssa. 🙂 Sunnuntain varsinaisessa sukukokouksessa tapahtuikin sitten minun kannaltani yllättävä käänne: Minut valittiin sukuneuvoston jäseneksi! Sukuneuvoston jäseniä valittaessa leikilläni mielessäni mietin, että mitä jos joku nyt nousisi ylös ja ehdottaisi minua. No, meni varmaan alle minuutti, kun äitini sisko Tarja Talo (o.s. Klami) nousi ylös kajauttaen ilmaan ehdotuksensa sukuneuvoston uudeksi jäseneksi: Minut! Myönnyin, ja hetken asiaa maisteltuani alkoi uusi tehtävä tuntua todella mielekkäältä ja suoranaiselta kunnialta. Nyttemmin jo muutamassa sukuneuvoston kokouksessa käyneenä voin sanoa, että erittäin hieno homma! 🙂

Kesällä 2013 tapahtui myös muuta uutta sukuun liittyvää: Näin vihdoin pikkuserkkuni Jenny Siiskosen Kanadasta! Tätä oli suunniteltu jo viisi vuotta aikaisemminkin, mutta tuolloin se oli jäänyt toteutumatta. Jenny on siis isoisäni Reijo Klamin siskon Raili Siiskosen (o.s. Klami) pojantytär. Hän saapui ystävineen Helsinkiin, ja yhden viikonlopun vietimme hyvinkin tiiviisti yhdessä. Ensin illastimme Helsingissä ja tutustuimme lähemmin (aikaisemmin tunsimme ainoastaan FaceBookin välityksellä), ja seuraavana päivänä lähdimme Klamilaan. Päivä oli erittäin tunteikas, etenkin Jennyn ja Papsun (eli isoisäni Reijo Klamin) tapaaminen. Myös lukuisat muut äitini (Marketta Kairisalo, o.s. Klami) puolen sukulaiset saapuivat Jennyä tervehtimään. Papsu esitteli meille useita siskolleen Railillekin tärkeitä paikkoja, joiden tarinoista minäkään en ollut läheskään kaikista koskaan aikaisemmin kuullut. Kävimme heidän lapsuuden kotinsa pihalla Sahantiellä, Majatalossa, näkötornilla, satamassa…. ja kaikista Papsulla riitti tarinaa, niin paljon että välillä meille tuli miltei kiire kääntää tarinat Jennylle englanniksi. Kunpa olisin tallentanut kaikki ne Papsun tarinat, jotta te muutkin saisitte ne kuulla….. Toivotaan, että hän suostuu ne minulle vielä uudestaan kertomaan! 🙂

Jemmon Tanelin Teuvon Reijon Marketan tytär Minna Kairisalo-Stenfors 

p.s. Kuten yhdessä kuvista näkyy, myös Raili sai terveisensä kotosuomesta: Mitäs muutakaan kuin suvun kirjoja! 🙂

 

Summary in English:

Year of the Family: 2013

First I want to thank for the challenge to write the first text into the Klami Family blog. 🙂

In my childhood, I spent a lot of time in Klamila, with my grandparents Reijo and Eeva Klami (“Papsu and Mampsu”). As a teenager and young adult my visits decreased step by step, and during the past recent years I have visited Klamila only few times a year. However, I’d like it to be otherwise. I feel at home in Klamila, although I have never lived there.

A lot has happened for me, regarding family, during the last year (2013). First we had a traditional reunion in the summer, which started with a traditional cruise in beautiful sunny weather. The after-party was in Kujansuu bar in Klamila. At least once every five years it’s good to sit down with relatives. 🙂 On Sunday, at the annual meeting of the family, a surprising twist happened to me: I was selected to be a member of the Klami Family council – thanks to my aunt Tarja Talo (nee Klami), who got up and suggested me as a member! 🙂 First I was not sure what I was supposed to think, but I said yes, and the task has been meaningful and an actual honor. 🙂

In the summer of 2013, another thing related to family happened to me: I finally met my second cousin Jenny Siiskonen from Canada! We had planned this already five years before, but now she came to Helsinki with a couple of her friends. Jenny is granddaughter of Raili Siiskonen (nee Klami), sister of my grandfather Reijo Klami. We first met in Helsinki and got to know each other, and the next day we went to Klamila. The day was emotional, especially the moment when Jenny and Papsu (Reijo) met each other. Papsu showed her several places in Klamila (Reijo’s and Raili’s childhood home, the former guesthouse (“Majatalo”), observation tower, harbor…. and told stories that even I hadn’t heard before. I hope that I can hear them all again, and save them! 🙂

Kiitos Jenny Siiskoselle kuvista! / Thank you Jenny Siiskonen for the photos!

Jenny Siiskonen minun ja perheeni kanssa Lappiravintolassa Helsingissä. Kuvassa vasemmalta: aviomieheni Jan Stenfors, minä (Minna Kairisalo-Stenfors), Jenny Siiskonen, ja vanhempani Marketta Kairisalo (o.s. Klami) ja Pekka Kairisalo.
Jenny Siiskonen minun ja perheeni kanssa Lappiravintolassa Helsingissä. Kuvassa vasemmalta: aviomieheni Jan Stenfors, minä (Minna Kairisalo-Stenfors), Jenny Siiskonen, ja vanhempani Marketta Kairisalo (o.s. Klami) ja Pekka Kairisalo.
Vasemmalta: isovanhempani Eeva Klami (o.s. Sipari), Reijo Klami , Jenny Siiskonen, enoni Arto Klami, serkkuni Merja Kallas (o.s. Klami) ja minä.
Vasemmalta: isovanhempani Eeva Klami (o.s. Sipari), Reijo Klami , Jenny Siiskonen, enoni Arto Klami, serkkuni Merja Kallas (o.s. Klami) ja minä.
Raili on saanut terveiset Suomesta Kanadaan.
Raili on saanut terveiset Suomesta Kanadaan.

 

Seuraava blogi:

4 kommenttia artikkeliin ”Suvun vuosi 2013

 1. After I originally commented I seem to have clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and
  from now on each time a comment is added I receive 4 emails
  with the same comment. Perhaps there is an easy method you can remove me from that service?
  Cheers!

 2. This is the perfect site for anybody who would like to find out about this topic.

  You realize so much its almost tough to argue with you (not that
  I actually will need to…HaHa). You definitely put a new spin on a subject that’s
  been written about for years. Excellent stuff, just great!

 3. You really make it appear so easy together with your presentation however I to find this topic to be really one thing
  which I believe I’d never understand. It seems too complex and very
  huge for me. I’m taking a look forward in your subsequent publish, I’ll attempt to get the hold of it!

Jätä kommentti