Etusivu

Maan, meren, maantien ja rajan suku

Klamit ovat vahvasti kymenlaaksolainen suku. Olemme lähtöisin Virolahden Klamilan kylästä noin 16 kilometriä Haminasta itään - vanhoissa asiakirjoissa alue on tunnettu mm. Kallfjärdinä ja Sydänkylänä. Identiteettimme rakentuu yhtäältä maan, rannikon ja meren sekä toisaalta Suuren Rantatien vuosisatojen ajan välittämien vaikutteiden varaan. Uudet ajatukset ovat kukin vuorollaan jättäneet jälkensä. Meitä ovat muokanneet sekä rauhan että sodan ajat. Riippuen ajankohdasta, rajan läheisyys on ollut joko siunaukseksi tai haitaksi, ehkäpä molemmiksi.

Klamin suvun sukuyhdistys perustettiin Julius Klamin johdolla vuonna 1953. Sukumme juuret ovatkin sukututkimuksen keinoin selvitetty varsin perusteellisesti. Ensimmäiset tunnetut Klamit asuivat Koukilla, josta suku sitten haarautui Klameiksi ja Koukeiksi. Sukuyhdistyksen lukuisissa julkaisuissa on kerrottu sekä menneistä ajoista että nykypäivän elämästä. Suvun jäsenistä pidetään luetteloa sukutauluissa.

Nykyisin Klameja asuu eri puolella Suomea ja ulkomailla. Joitakin Klameja muutti Yhdysvaltoihin jo 1800-luvun loppupuolella. Muuttoliikkeestä huolimatta Klameilla on tiivis sukuyhteys Virolahdelle. Sukukokoukset pidetään viiden vuoden välein Klamilassa.

Sukuyhdistyksen tarkoituksena on vaalia suvun perinteitä, edistää yhteenkuuluvaisuuden tunnetta suvun jäsenten keskuudessa, kunnioittaa menneiden sukupolvien muistoa ja katsoa tulevaisuuteen. Ihmiset vaihtuvat mutta suku pysyy.